Premies zorg 2019 bekend

Klik voor meer info

Dashcam: altijd een getuige

Een dashcam is een camera op het dashboard of de ruit van uw auto. Ook worden de dashcams al geïntegreerd in nieuwe auto’s. Zo’n dashcam is een camera die uw autoritten vastlegt. Zodra de opslagkaart vol is, overschrijft de dashcam de oude filmbeelden weer. In de tussentijd kunnen de beelden goed van pas komen als bewijs voor de autoverzekeraar, na bijvoorbeeld een aanrijding.

Aantal dashcams groeit


In onze harde maatschappij zien we het aantal dashcams toenemen. De verwachting is dat steeds meer mensen gaan rondrijden met een dashcam. Een van de redenen is dat de politie bij een ongeluk pas ter plaatse komt als er sprake is van letselschade. De dashcam blijkt dan een handige tool te zijn bij het scherp krijgen van oorzaak en gevolg. Op die wijze bieden de dashcambeelden duidelijkheid bij het verhalen van blikschade op de juiste partij. Zeker voor bedrijfswagens die veel kilometers maken, is de investering het overwegen waard.

Dashcam uitkomst bij schade


Logisch dat veel verzekeringsmaatschappijen enthousiast zijn over het gebruik van de dashcam. Goed bewijsmateriaal kan vervelende welles-nietesspelletjes voorkomen. De beelden kunnen aanvullend bewijs vormen, waarmee de schadeafhandeling sneller verloopt.

Let op: u mag het recht op privacy niet schenden. De opnames kunnen u helpen om uw onschuld aan te tonen bij schade. Maar u mag uiteraard niet in de verleiding komen om persoonlijke beelden op social media te delen.
En reist u naar het buitenland? Check dan van tevoren of de dashcam in het betreffende land is toegestaan. In sommige landen zoals Luxemburg zijn dashcams verboden.

Van der Velden geeft onafhankelijk advies


Onze adviseurs geven u graag advies. Passend bij uw wensen en situatie, zowel voor bedrijfsauto’s als een auto van uzelf. Neem bij verzekeringsvragen contact met ons op via:

•    telefoonnummer (0180) 68 11 88
•    e-mailadres info@van-der-velden.nl
 

Terug naar overzicht