Premies zorg 2019 bekend

Klik voor meer info

Premiedaling overlijdensrisicoverzekering

De laatste jaren zijn de premies van overlijdensrisicoverzekeringen fors gedaald. Daarom kan het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekering gunstig uitpakken. Hoe kan het nu dat pensioenen duurder worden, en overlijdensrisicoverzekeringen juist goedkoper?

Allereerst wat uitleg over de overlijdensrisicoverzekering, niet te verwarren met een uitvaartverzekering. Met de overlijdensrisicoverzekering ontvangen nabestaanden een geldbedrag wanneer de verzekerde tijdens de looptijd van de polis komt te overlijden. Dit voorkomt latere financiële zorgen bij wie uw lief is. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld met de financiën in uw huishouden als u of uw partner wegvalt? Naast het gemis van een dierbare zit natuurlijk niemand te wachten op geldzorgen.

Diverse factoren, zoals roken en gewicht, hebben invloed op de hoogte van de premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Daarom worden voor deze verzekering gezondheidsvragen gesteld.
Maar waarom zijn de overlijdensrisicoverzekeringen de afgelopen 10 jaar steeds goedkoper geworden?

We worden steeds ouder
 

Nederlanders worden gemiddeld steeds ouder. En daarmee wordt de kans op vroegtijdig overlijden dus kleiner. Terwijl pensioenen door deze trend duurder worden, dalen de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen. Verzekeraars hoeven immers minder snel uit te keren. De premies bewegen mee met de zogenaamde sterftekans.

Loopt uw overlijdensrisicoverzekering al een aantal jaar? Dan is het goed mogelijk dat u hierop kunt besparen. Het aanpassen van dit soort verzekeringen werkt vrij eenvoudig. Er is geen boeterente van toepassing zoals bij het oversluiten van een hypotheek. Onze adviseurs kijken graag met u mee naar de mogelijkheden, passend bij uw persoonlijke situatie. Daarbij kan het zo zijn dat uw overlijdensrisicoverzekering gekoppeld is aan uw hypotheek. Ook dan is een besparing vaak te realiseren. Onze hypotheekspecialist beoordeelt dit snel voor u.

Doen: neem voor eerlijk en onafhankelijk advies contact op. Wij zijn bereikbaar via:

•    telefoonnummer (0180) 68 11 88
•    e-mailadres info@van-der-velden.nl
 

Terug naar overzicht